Kontakt oss

22 34 87 70

pf@pensjonistforbundet.no
Økonomitelefonen

22 42 73 00

Bekymringstelefonen

94 85 60 04

Smarttelefonen

22 600 700

Besøksadresse

Torggata 15
0181 Oslo

Postadresse

Postboks 6714
St. Olavs Plass
0130 Oslo

Org.nr. 970323910

Minneord

Til minne Bjørn Johannes Myhre

blob:https://www.pensjonistforbundet.no/426aedf6-0560-41cf-aaf6-97998c9cdeca

blob:https://www.pensjonistforbundet.no/426aedf6-0560-41cf-aaf6-97998c9cdeca

Minneord Bjørn Johannes Myhre 

Bjørn Johannes Myhre sovnet stille inn den 2.september etter ei tids sjukdom. Han ble 78 år. Med han gikk et aktivt samfunnsmenneske bort. Jeg kjenner Bjørn først og fremst gjennom hans mangeårige innsats i Pensjonistforbundet, der han nedla en stor innsats og hadde et sterkt engasjement. 

Han ble medlem i Vang pensjonistforening, som det den gang het, allerede i 2008. Der kom han med sitt aktive engasjement raskt med i tur- og festkomiteer. Inn i styret ble han valgt i 2016. Fra 2020 ble han valgt som leder. I samme periode har han også vært fast møtende varamedlem til styret i Pensjonistforbundet Hedmark. 

Både som leder i lokalforeningen og i sitt verv på fylkesnivå har Bjørn satt spor etter seg. Han hadde alltid hatt meninger som han framførte med klokskap og vennlighet. Det han sa ble lyttet til av alle. Hans lune humor vil også bli savnet. 

Det går ikke an å skrive om Bjørn uten å nevne noen av alle de engasjement han har vært med på og satt sitt preg på. Bjørn var en sosial person som likte å omgås mennesker. Han hadde også et sterkt sosialt engasjement som førte han inn i frivillig arbeid og tillitsverv på mange fronter. 

Typisk for Bjørn var hans innsats som medlem og leder av Finsals Venner. Likeså hans innsats i frivillighetssentralen og pensjonisthjelpa, hvor han også satt i styret. Organisasjoner som Sons of Norway og Norsk Utvandrermuseum har også nytt godt av Bjørns innsats. Han var også medlem i St. Olavs-losjen i Hamar. Her rakk han å være leder i begge avdelinger. 

Selvfølgelig har også idretten nytt godt av Bjørns innsats. Han var ikke sjøl noen aktiv idrettsmann i voksen alder, men i unge år var han med og bygde opp Ridabu idrettslag. Han har også vært med i Ham Kam-miljøet som frivillig. Innen boligsamvirke har Bjørn lagt med en betydelig innsats som styremedlem og leder i flere borettslag i Hamar. 

Det er en aktiv og engasjert mann som nå har lagt ned vandringsstaven. Bjørn har satt spor etter seg mange steder og vil bli savnet av mange. Personlig vil jeg savne hans alltid lune smil, hans joviale vesen og humor. 

Vi i Pensjonistforbundet Hedmark vil takke Bjørn for all den innsats han la ned for vår organisasjon, både lokalt og regionalt. Vi takker for hyggelig samarbeid og gode minner.  

Våre varmeste tanker går til familien i disse tunge dager. 

Hvil i fred, Bjørn

Jan Tyriberget 

Leder