Milliardtap på fripolisene

Både de som i dag mottar pensjon fra fripoliser og de som skal få pensjon fra en fripolise i fremtiden, tapte mer enn 2 prosent kjøpekraft i fjor. Ved inngangen til 2018 var om lag 307 milliarder kroner plassert i fripoliser hos de fem store livselskapene. I løpet av året var kjøpekraften i disse fripolisene svekket med hele 7 milliarder kroner.

Pensjonistene markerte seg!

Pensjonistforbundets demonstrasjon foran Stortinget den 6. juni fikk stor oppslutning. Vi anslår at over 3000 kamplystne pensjonister møtte fram, og tilbakemeldingen var unison: På tide at pensjonistene markerer seg! Se alle innleggene her.

- Må leve med legemiddelmangel

- Legemiddelmangel er nok noe vi må leve med, sa statssekretær Anne Grethe Erlandsen (H) i Helse- og omsorgsdepartementet, da hun møtte Pensjonistforbundets leder og generalsekretær den 28. mai. Hun forsikret at situasjonen med multidoser til hjemmeboende eldre nå er under kontroll.

Trygdeoppgjøret ferdig - forskjellene øker

Årets trygdeoppgjør ble avsluttet 21. mai, og resultatet er at pensjonistene i snitt får en krone mer pr. dag å rutte med. Regjeringen nekter å imøtekomme Pensjonistforbundets krav om forhandlingsrett og tviholder på dagens pensjonsregime med underregulering.

Kravene i trygdeoppgjøret overlevert regjeringen - svaret kommer i morgen

Pensjonistforbundets leder Jan Davidsen overleverte mandag ettermiddag kravene i årets trygdeoppgjør til regjeringen ved statsråd Anniken Hauglie. Vi krever at den automatiske underreguleringen fjernes, etter fire år med tapt kjøpekraft for pensjonistene. Vi krever tilbake retten til å forhandle på pensjon, på lik linje med andre grupper i samfunnet.

Nå er det nok - vi fortjener bedre!

Neste uke gjennomføres det årlige trygdeoppgjøret - inntektsoppgjøret for 940 000 alderspensjonister. Mens lønnsmottakerne vil få økt kjøpekraft i år, går pensjonistene mot et nulloppgjør. Det betyr stillstand, ingen reell økning av pensjonen, null kroner mer å handle for!

Eksterne nyhetslenker

Pensjonistforbundet i media

Birkenes Avis 1920-02-21 Side 4-5

Birkenes Avisa PDF, 21. Februar 2020 00:00

Møt oss under Arendalsuka

Norskes Boligbyggelag -NBBL, 24. Juni 2019 15:24

Får ikke plass sammen med de 11 andre

Romsdals Budstikke Pluss, 24. Juni 2019 10:53

Eldreomsorgen digitaliseres og Jorun (80) er med: - Det er helt topp!

Indre Akershus Blad Pluss, 24. Juni 2019 06:00

Denne plakaten får Eva til å se rødt

Ringsaker Blad Pluss, 22. Juni 2019 05:01