Kontakt oss

22 34 87 70

pf@pensjonistforbundet.no
Økonomitelefonen

22 42 73 00

Bekymringstelefonen

94 85 60 04

Smarttelefonen

22 600 700

Besøksadresse

Torggata 15
0181 Oslo

Postadresse

Postboks 6714
St. Olavs Plass
0130 Oslo

Org.nr. 970323910

Referat fra Vestfold sin Senioraktivitetsuke på Storefjell

Uke 36: 2.–4. september

Her er vi samlet alle sammen

Her er vi samlet alle sammen

Vestfold sin Senioraktivitetsuke på Storefjell ble arrangert fra mandag til torsdag i uke 36. Rundt kl. 13:00 mandag 02.09 ankom fire busser fra Vestfold, fylt med 200 forventningsfulle pensjonister. Etter mange timer på buss var alle klare for en velfortjent lunsj. Programmet startet opp rett etter lunsj kl. 15:00, da fylkesleder Lasse Lilleødegård ønsket oss hjertelig velkommen. Ordfører Heidi Granli bidro også til åpningen av arrangementet og hotellet skapte en flott atmosfære med trekkspillmusikk.

Det ble gitt praktisk informasjon, og arrangementskomiteen presenterte seg. Rundt kl. 16:00 startet aktivitetene, og allerede første dag var det god deltakelse på de fleste av aktivitetene, selv om dette ikke var den dagen med høyest oppmøte.

Uken ble en stor suksess, fylt med fysisk aktivitet, sosialt samvær, god mat og inspirerende foredrag. Til tross for at været ikke var på vår side, påvirket det ikke stemningen eller deltakernes engasjement.

Fylkesleder Lasse Lilleødegård

Fylkesleder Lasse Lilleødegård

Lasse og ordfører i Gol Heidi Granli

Lasse og ordfører i Gol Heidi Granli

Flott trekkspillmusikk gitt av hotellets ansatte

Flott trekkspillmusikk gitt av hotellets ansatte

Program og aktiviteter:

  •  Morgentrim og sang

Hver morgen startet med lett trim ledet av Hans Ludvigsen, vår egen trubadur. Etterpå var det allsang med kjente sanger som «Jeg har ei gammel tante» og «Ole Pedersen». Mange ga svært positive tilbakemeldinger på Hans Ludvigsen sin rolle, med trekkspill og allsang som «den røde tråden» gjennom uken.

Hans Ludvigsen

Hans Ludvigsen

  • Daglige fotturer og natursti: Hver dag var det muligheter for å gå i fjellet på egenhånd eller delta på naturstien vår. På grunn av regnet måtte naturstien flyttes innendørs, noe som ble godt mottatt.
Anne Lise Nakjem i arrangementskomiteen

Anne Lise Nakjem i arrangementskomiteen

  • Yoga var svært populært, og listene var fulle stort sett alle dager med unntak av ankomstdagens ene økt.
Yoga på stol

Yoga på stol

  • Vanntrim i basseng hadde dessverre svært begrenset med plasser grunnet bassenget sin størrelse og utforming. Listene var fulle alle dager.

  • Pilkast, petanque og hesteskokast hadde mange engasjerte deltakere hver dag og på onsdag ble det kåret vinnere i alle aktivitetene, inkludert natursti. Evalueringen viser at det var litt utydelig med påmelding og regler, og dette kan forbedres til neste år.
Petanque

Petanque

  • Digihjelp hadde stort sett kø og ble benyttet både til spørsmål om Snapchat, Facebook, medlemsbevis, generelle innstillinger på telefonen med mer.

  • Sosiale aktiviteter: I tillegg til de planlagte aktivitetene ble det også tid til sosialt samvær. Mange deltakere benyttet seg av hotellets loungeområder hvor de kunne slappe av og prate med andre deltakere. I tillegg var det felles frokost, lunsj og middag der det var gode muligheter for å være sosiale sammen. Det var litt upraktisk at servitørene tok betaling midt under måltidet var tilbakemeldingene i etterkant, ellers fikk maten og servicen skryt.
Festmiddagen

Festmiddagen

God stemning med levende lys på bordet

God stemning med levende lys på bordet

Foredragene ble svært godt mottatt, og deltakerne ga følgende score:

  • Thor Gotaas: Fikk toppvurdering fra 95 deltakere.
  • Tore Haukvik: Fikk høyeste score fra 79 deltakere.
  • Stian Carstensen: Fikk 6 poeng av 69 deltakere. Enkelte bemerket at lydanlegget var for høyt under hans presentasjon.

Dessverre ble Anne Hanshus syk, og flere savnet en backup-foredragsholder.

Tore Haukvik

Tore Haukvik

Thor Gotaas

Thor Gotaas

Stian Carstensen

Stian Carstensen

Kveldens dans etter middag var et høydepunkt for mange.

Kveldens dans etter middag var et høydepunkt for mange.

Aktivitetskortet: 74 deltakere deltok på 3 aktiviteter eller flere og var dermed med i trekningen av et midtuke hotellopphold på Storefjell for to😊Etter litt tvil om aktivitetskravet var oppnådd, så ble den heldige vinneren Birte Carm Tollefsen. Her er en oppsummering av vinnerne i de ulike aktivitetene:

Natursti:

  1. plass: Sæming Rustad
  2. plass: Anne Berit Finden
  3. plass: Odd H. Kolkin

Petanque:

  1. plass: Helge Rønjum og Eddie Solberg
  2. plass: Bodil Haavik og Ragnhild Fredriksen
  3. plass: Marit Weberg og Solveig Fredriksen

Hesteskokast:

  1. plass: Grethe Kleppaker
  2. plass: Alf Ugland
  3. plass: Hilde Hjertaas

Pilkast:

  1. plass: Eddie Solberg
  2. plass: Frank Christiansen
  3. plass: Einar Westbye

Gratulerer til alle vinnerne!

Alle vinnerne

Alle vinnerne

Tilbakemeldinger:

Totalt ble det samlet inn 161 evalueringsskjema. Deltakerne ga svært positive tilbakemeldinger på uken, og mange uttrykte at de hadde hatt stor glede av å delta. Den sosiale delen av arrangementet ble spesielt trukket fram som viktig, og mange satte pris på muligheten til å bli kjent med nye mennesker samtidig som de holdt seg aktive. Det var også flere som roste Storefjell Resort for både mat, service og overnattingstilbudet.

Konklusjon: Vestfold Senioraktivitetsuke på Storefjell ble en suksess, med et variert og gjennomtenkt program som passet for deltakere i ulike fysiske former. Flere av deltakerne har allerede meldt sin interesse for å delta neste år. Takket være god planlegging og engasjerte instruktører ble uken både lærerik og underholdende for alle deltakerne.

Arrangementskomiteen

Arrangementskomiteen