Tor Lånkan og Hilde Anhanger Karlsen

Medlemsmøte 19. November 2018

Tema:
Eldreomsorgen i vår kommune,
Hva kan den bli?

"Hei venner!

I går var jeg invitert til Leksvik Pensjonistforening for å snakke om aktuelle helsespørsmål. Det var et litt anderledes opplegg for møtet enn vanlig. Erling Fjelldahl og Georg Høgsve fra Leksvik Pensjonistforening og jeg hadde møttes på forhånd for å velge ut de temaene som antagelig interesserte medlemmene mest. Meningene var at helse-og omsorgssjefen i Indre Fosen Kommune også skulle invitereres, og at hun skulle svare for hva kommunen gjorde. Erling, Georg og jeg kom fram til 6 temaer, og jeg sendte dem en kort framstilling av hva jeg kunne tenke meg å si. Ut fra dette satte Erling og Georg opp spørsmål til helse- og omsorgssjefen. Min framstilling og spørsmålene ble presentert for henne slik at hun fikk anledning til å forberede seg. Hun ba om at vi tok tema for tema, og slik ble det. Jeg innledet, Georg presenterte spørsmålene på et stort lerret så alle kunne se og lese dem, og helse- og sosialsjefen svarte.

Jeg begynte med Pensjonistforbundets handlingsprogram for kommende tre-års periode og arbeidet i helseutvalget vårt. Så gikk jeg over til temaene. Spørsmålene konkretiserte dette til Leksvik, og helse- og omsorgssjefen forklarte hvordan kommunen forholdt seg. En fullsatt sal fulgte godt med, og kom med en del spørsmål underveis. Inntrykket mitt er at møteopplegget med dialog tema for tema var særdeles vellykket, og jeg anbefaler at det forsøkes i andre pensjonistforeninger også. Det er derfor jeg skriver om dette. Jeg legger ved manuset mitt i tilfelle andre kan ha bruk for det.

Jeg skal også berømme Leksvik Pensjonistforening for håndteringen av det tekniske. Møterommet var litt langt og dypt, og vi vet at mange av medlemmene våre hører dårlig. Ikke var det teleslynge i rommet heller. Men Georg hadde forberedt seg med høytalere og mikrofoner til foredragsholderne, og det virket utmerket. Det var også en meget god ide å projisere spørsmålene på et lerret.

Mvh Tor"

 

Dette er hva Tor Lånkan skriver om pensjonistmøte på mandag. Gode ord å ta med seg videre.

Noe musikalsk underholdning ble det også tid til. Her prøvde Toraderan å gå "Nye veier". Også dette vart en god opplevelse som vil bli videreført. Eva Høgsve hadde jobbet en god del med å finne noen tekster til melodier som Toraderan vanligvis spiller. Tekstene hadde hun laget et hefte av og disse ble utprøvd sammen med publikum. Tekstene var mye ukjent stoff og ikke vanlig brukt til allsang, men resultatet vart meget bra. 

Kjøkkenet serverte "enkel servering", det vil si oppsmurt julebrød med brun og hvit ost samt "lapper" og kaffe. Som vanlig en god jobb.

 

0 resultater