Full konsentrasjon om nettbrettets  finnesser. (Foto: Hannah Aaraas)

Det første iPad-kurset fullført

Så er PF Hedmarks første kurs i bruk av nettbrett vel i havn. Med et dusin deltakere fra Stange og Løten loset instruktørene dem gjennom de muligheter som ligger i et nettbrett. 

 Etter tre års gjennomføring av godt over 30 kurs om internett på PC kunne PF Hedmark i januar åpne det aller første begynnerkurset om nettbrettet iPad. Stange bibliotek stilte vevillig et utmerket kurslokale til rådighet, og i løpet av fem kursdager (i alt 20 timer) fikk deltakerne innføring og en del egentrening i å bruke iPaden til nettbank, e-post, billettbestilling, nyhetslesing og kultur & underholdning. Selvbetjening  i forhold til NAV, skatteetat og andre offentlige nettsteder er også med i "pensum".
Begrepet "æpp" ble avdramatisert og viste seg å være svært så nyttige dataprogrammer som gir snarvei til omtrent alt en måtte ønske informasjon om.

PF Hedmarks faste instruktører Hannah Aaraas og Finn-Åge Løvlien underviste på kurset som ble avsluttet med følgende appell fra lærerne: - Gå hjem og tren,- dere lærer mest ved å bruke brettet ofte, for øvelse gjør mester!

Senere i år blir det iPad-kurs i Vang, Våler, Folldal og Os hvis det melder seg mange nok deltakere.

 

0 resultater