Møt opp på våre debattmøter
foran valget!

Pensjonistforbundet arrangerer debattmøter over hele landet i tiden fram til  kommune- og fylkestingsvalget. Her stiller vi lokalpolitikerne spørsmål vi mener er viktig å stille på vegne av landets pensjonister.

For få pensjonister med i samfunnsdebatten

Det er for få alderspensjonister med i samfunnsdebatten, svarer mer enn halvparten av de spurte i  ny undersøkelse om nordmenns holdninger til eldre. - Eldre over 67 år er underrepresentert i kommunestyrer og fylkesting, og det er dessverre ingenting som tyder på at dette vil endre seg vesentlig etter høstens valg, sier forbundsleder Jan Davidsen i Pensjonistforbundet.

Følg debatten her!

Måltidene er dagens høydepunkt for mange eldre og pleietrengende. Diskusjonen står ofte om størrelsen på kjøkkenet, og hvor kjøkkenet er plassert - men hva er egentlig problemet? Hvorfor hører vi fortsatt om eldre som ikke får den samme måltidskvaliteten som andre? Handler det om organisering, kompetanse og ressurser - eller holdninger og vilje? Her kan du følge debatten direkte 14.8 kl. 18.00.

Følg debatten her!

Eldre er utenfor media og utenfor politikken. Er det et demokratisk problem at pensjonister er så usynlige i den allmenne samfunnsdebatten? Hva mener de eldre, har de selv et ansvar? Hva gjør dette med den øvrige befolkningens holdninger til eldre? Følg debatten direkte her fra kl. 18.00, klikk på lenken nedenfor.

Mange spennende debatter om eldrepolitikk på Arendalsuka

Pensjonistforbundet løfter fram flere viktige temaer under Arendalsuka fra 12.-16.8. Vi spør: Hvordan bli eldre i et samfunn som dyrker ungdom? Hvordan få til gode måltider for eldre og pleietrengende? Hvordan tilpasse boligen til alder og livssituasjon? Og hvordan fungerer fastlegeordningen for eldre?

Derfor er forhandlingsrett viktig for pensjonistene!

Pensjonistforbundet ble etablert i 1951 for å være en kamporganisasjon for pensjonister. Det viktigste helt siden oppstarten har vært et sterkt engasjement for våre medlemmers levekår. Da er det helt naturlig og en forutsetning at vi har en partsrolle i trygdeoppgjøret, som er grunnmuren i pensjonen for alle pensjonister.

Eksterne nyhetslenker

Pensjonistforbundet i media

Birkenes Avis 1920-02-21 Side 4-5

Birkenes Avisa PDF, 21. Februar 2020 00:00