Utrullingen av velferdsteknologi går for sakte

Velferdsteknologi er viktig fordi den trygger hverdagen og bidrar til økt livskvalitet for brukeren. Det vil aldri være snakk om at slik teknologi erstatter menneskelig omsorg. Den er imidlertid et verdifullt tillegg til de varme hendene, og vil kunne gi eldre mennesker økt livskvalitet. Utrulling av slik teknologi går altfor sakte. Nå er det viktig at både kommunene og private tar teknologien i bruk.

131 000 personer får «slippen» i august

I august er det 131 968 personer som får «slippen» tilsendt i Posten fra NAV. I juli, som var første måneden at «slippen» igjen kom på papir, fikk 120 000 personer «slippen» i posten, opplyser NAV.

Klar for tannhelsedebatt

Skal tannhelse være en del av egenandelsordningen i helsevesenet? JA, mener Pensjonistforbundet og inviterer til debatt om temaet i Arendal i dag. I panelet sitter stortingsrepresentanter og fagfolk. Du kan følge debatten på internett.

Behov for reformer – beskyldes for pensjonspopulisme

Det ble til tider høy temperatur når Pensjonistforbundet inviterte til debatt om perspektivmeldingen, «Eldrebølgen – skvulp i et vannglass» på åpningsdagens av årets Arendalsuke i en fullsatt Teltscene.

Følg debattmøte på nettet

Debatten om "Eldrebølgen - skvulp i et vannglass" er på Teltscenen i Arendal mandag 13. august klokken 17.30. Du kan følge debatten på nettet.

GPS- sporing gir økt trygghet og livskvalitet

Pensjonistforbundet er positiv til bruk av GPS- sporing av personer med demens og mener dette kan gi økt trygghet og øke livskvaliteten både for pasienter og pårørende. Vi mener at regelverket for bruk av GPS-sporing av demente må være enhetlig for hele landet og at hver kommune må ha gode rutiner for hvordan de skal bruke varslings- og lokaliseringsteknologien for å spore personer med demens.

Eksterne nyhetslenker

Pensjonistforbundet i media

Birkenes Avis 1920-02-21 Side 4-5

Birkenes Avisa PDF, 21. Februar 2020 00:00

Kurs i velferdsteknologi

Lavangen kommune, 19. September 2018 17:30

Søk om støtte til å opprette Digihjelp-tilbud

KS - Kommunesektorens interesse-og arbeidsgiverorganisasjon, 17. September 2018 12:03

Hvittingfoss pensjonistforening trenger nye krefter

Laagendalsposten, 14. September 2018 06:47

Tannhelse på dagsorden

Den Norske Tannlegeforeningens Tidende, 13. September 2018 00:55

Graver etter de døde

Bergensavisen Pluss, 12. September 2018 20:22

Samlet 70 "ambassadører" i Risør

Aust-Agder Blad Pluss, 12. September 2018 19:59

Stortinget.no

Stortinget, 12. September 2018 11:33

Har pensjonistene i Norge det for godt?

Fædrelandsvennen (login), 12. September 2018 11:30