Regjeringen varsler kutt i pensjonen for sårbare grupper

Regjeringen har i dag sendt ut to forslag på høring om kutt i pensjonen til alderspensjonister.

Mange minstepensjonister går glipp av pensjonsøkning

Minstepensjon for enslige øker med 4 000 kroner i året fra 1. september. Men har du offentlig tjenestepensjon blir denne redusert når minstepensjonen fra folketrygden øker.

Slik får du hjelp til å stemme ved kommunevalget

Alle med stemmerett som ønsker å stemme, skal få stemme når det er valg i Norge.

Møt opp på våre debattmøter
foran valget!

Pensjonistforbundet arrangerer debattmøter over hele landet i tiden fram til  kommune- og fylkestingsvalget. Her stiller vi lokalpolitikerne spørsmål vi mener er viktig å stille på vegne av landets pensjonister.

For få pensjonister med i samfunnsdebatten

Det er for få alderspensjonister med i samfunnsdebatten, svarer mer enn halvparten av de spurte i  ny undersøkelse om nordmenns holdninger til eldre. - Eldre over 67 år er underrepresentert i kommunestyrer og fylkesting, og det er dessverre ingenting som tyder på at dette vil endre seg vesentlig etter høstens valg, sier forbundsleder Jan Davidsen i Pensjonistforbundet.

Følg debatten her!

Måltidene er dagens høydepunkt for mange eldre og pleietrengende. Diskusjonen står ofte om størrelsen på kjøkkenet, og hvor kjøkkenet er plassert - men hva er egentlig problemet? Hvorfor hører vi fortsatt om eldre som ikke får den samme måltidskvaliteten som andre? Handler det om organisering, kompetanse og ressurser - eller holdninger og vilje? Her kan du følge debatten direkte 14.8 kl. 18.00.

Eksterne nyhetslenker

Pensjonistforbundet i media

Birkenes Avis 1920-02-21 Side 4-5

Birkenes Avisa PDF, 21. Februar 2020 00:00