Dette svarer partiene på våre seks krav

Våre seks krav er 1. forhandlingsrett for pensjon, 2. en kommuneøkonomi som sikrer god eldreomsorg, 3. "slippen" tilbake, 4. Enerom på sykehjem, 5. Økt satsing på Den kulturelle spaserstokken oh 6. Økt satsing på aktivitetssentre og velferdsteknologi.

Våre krav til politiske partier

Pensjonistforbundet arbeider for et aldersvennlig samfunn, der eldre kan delta på lik linje med alle andre. Vårt landsstyre har prioritert seks krav for valgkampen 2017.

Mot løsning for Silver

Administrasjonsstyret i Silver har lagt frem et løsningsforslag for kundene som innebærer en reduksjon av pensjonskravene på omtrent 5 prosent. Tidligere medieoppslag har varslet at kundene risikerte å miste fra 30 til 50 prosent av pensjonsverdiene.

Frisk politisk debatt i Arendal

Den eldrepolitiske debatten i under Arendalsuka var til tider frisk. Snorre Valen fra SV fikk med seg salen når han kalte trygdeoppgjøret «landsveisrøveri». Samtlige partier med unntak av Høyre lovte at «slippen» skal tilbake for de som ønsker det. Også da ble det applaus.

Dårligere vilkår for eldrerådene

Eldrerådsloven erstattes med en paragraf kommuneloven. Det kan medføre at eldrerådene får svakere rettigheter. Nye forskrifter blir avgjørende.

- Mye bra med Aps plan for bedre eldreomsorg

I dag lanserte Arbeiderpartiet en plan for hvordan de vil gjøre eldreomsorgen bedre, om de kommer i regjering etter valget til høsten. – Det er mye bra i denne planen, men jeg savner et sterkere fokus på eldrerådene, sier generalsekretær Harald Olimb Norman.

Eksterne nyhetslenker

Pensjonistforbundet i media

Det nærmer seg stortingsvalg

Tidens Krav, 23. August 2017 14:47

Høyres skremmekampanje mot pensjonistene

Haugesunds Avis, 22. August 2017 18:40

Dette svarer partiene på våre seks krav

Norsk Pensjonistforbund, 22. August 2017 14:39

Pensjonistforbundet inviterer til debattmøte

Romsdals Budstikke, 22. August 2017 10:35

Priser de eldre med kultur

Sarpsborg Arbeiderblad, 22. August 2017 08:51

Tirsdag vil Yngve møte seniorene i Halden

Halden Arbeiderblad, 21. August 2017 19:04

Vår krav til politiske partier

Norsk Pensjonistforbund, 21. August 2017 13:08

Mot løsning for Silver

Norsk Pensjonistforbund, 21. August 2017 13:08

Civita under Arendalsuka 2017

Civita, 18. August 2017 15:57

Er eldrepolitikken viktig i valkampen?

Firda, 17. August 2017 15:09