Lydia Mork er med sine 99 år Åndalsnes Pensjonistforenings eldste medlem. Hun er en av 114 medlemmer i foreningen, og er fortsatt aktiv medlem. Lørdag kveld feiret hun 50-årsmiddag på Grand Hotel sammen med foreningens leder

De eldste er eldst - Lydia (99) er en av 114 medlemmer

- Vi er fra 65 og oppover, og den eldste av oss er 99. Vi mener vi er en livskraftig og viktig forening for eldre og pensjonister, og det er stas å feire 50.

Andreas Hjertviksten er leder for Åndalsnes Pensjonistforening, som lørdag kveld samlet seg til 50-årsmiddag med medlemmer og jubileumsgjester.

– Det er viktig å være et samlingspunkt for eldre og pensjonister. Vi er ei stor og voksende gruppe i raumasamfunnet, og vi har en del interesser og behov som er felles for oss som er pensjonister, forteller Hjertviksten.

Medlemmer og gjester

Lokalavisa var innom idet medlemmene skulle benke seg rundt jubileumsbordet lørdag kveld, der også tilreisende gjester deltok med hilsningstaler.

Melvinn Steinsvoll er leder i Pensjonistforbundet Møre og Romsdal, og han hilste fra fylkesorganisasjonen.

Liv Oftedal Brevik hilste jubilanten som leder for naboforeninga i Isfjorden, og ordfører Lars Olav Hustad overrakte blomster og hilsen fra Rauma kommune.

Ikke ensarta gruppe

– Vi er ikke en ensarta gruppe i alder og interesser, vi strekker oss fra 65 til 99 år, men vi har likevel mye til felles, sier leder Andreas Hjertviksten til Åndalsnes Avis.

– Det kan være tema som er faglig interessante for pensjonister som gruppe, og det kan være ting som kan være nyttig å lære, men det aller viktigste er kort og godt å møtes. Jeg tror det sosiale må være pensjonistforeningens vikigste rolle, det at vi arrangerer møteplasser der vi kan treffes i hyggelig lag og slå av en prat, sier pensjonistlederen.

– Vi møtes fast en gang i måneden, og i tillegg kan det være litt andre ting som skjer også, vi er for eksempel en gang i året på busstur rundt om i regionen vår. Det er veldig kjekt.

Oppstart i 1968

Tirsdag 22. oktober 1968 stod følgende annonse i Åndalsnes Avis: Trygdede, pensjonister og andre som er interessert i å danne forening, møter på Rauma kafé torsdag 24. ds. kl. 15.00. Og dermed var dagens 50-årsjubilant født, med Marius Andersen som første valgte formann.

Styret i jubileumsåret består av Andreas Hjertviksten, Borgny Monge, Judith Skjegstad, Karin Husøy og Erna Strømme.

0 resultater