Styret i pensjonistlaget sammen med Anne Marie Fiksdal (t.v.) fra kulturhuset Idahall. Fra venstre Karin Vik, Sigbjørn Akselvoll, Asbjørg Aas, Ruth Eiken, Svein Harneshaug, Dagny Degerud og Elin Furland. Signe Frostad var ikke til stedet da

Ga hjertestarter til Idahall

Tomrefjord pensjonistlag har som mål å være en møteplass for trivsel og sosialt samvær. Samtidig er de opptatt av trygghet i hverdagen, onsdag kveld ga laget en hjertestarter til kulturhuset Idahall

Leder i Tomrefjord pensjonistlag, Elin Furland (t.h.), overrekker hjertestarteren til Anne Marie Fiksdal i kulturhuset Idahall.  Foto: Olav Skjegstad

– Tusen takk for den fine gaven. Den gir økt trygghet, sa Anne Marie Fiksdal fra kulturhuset Idahall da hun mottok gaven.

Hjertestarteren til 15.000 kroner er finansiert gjennom loddsalg på møtene til pensjonistlaget.

Annenhver mandag møtes medlemmene regelmessig til trimtur. I tillegg er det ulike lokale arrangement og turer.

Stor oppslutning

I 2015 hadde laget 38 medlemmer, onsdag fikk de medlem nummer 108. Rundt 70 av disse var til stede da hjertestarteren ble overrakt. Denne dagen sto folkehelse og ernæring på programmet, og Ronald Takke delte både tanker og gode råd om ernæring for eldre. Ronald Takke er godt kjent i Tomrefjord, der han drev serveringssted i flere år.

Smørbrød i stedet for bløtkake

Å framheve sunt kosthold er også viktig for pensjonistlaget i Tomrefjord, som har kuttet ut bløtkake og søtsaker på møtene. I stedet blir det disket opp med smørbrød og andre sunne godsaker av beste kvalitet, laget av to av medlemmene.

– Sterk og stødig, sprek og glad. Uten humor stopper Norge. Dette er mottoet vårt, forteller leder Elin Furland til Romsdals Budstikke. Hun vil gjerne ha enda flere medlemmer. Medlemmene er i alderen fra 65 til over 90.

Livsglad gjeng

De er veldig glad i sang og musikk, og med Roger Lid som akkompagnatør på trekkspill låter det skikkelig bra. Her går det på kjente og kjære sanger for eldre. Åresalg er også noe de eldre setter pris på, det er slik de er vant med fra før.

Til møtene er det lagt opp til både verbale og musikalske innslag. Denne gangen var det Dagny Degerud som hadde ord for dagen, mens en svært ung trekkspillgruppe fra Vestnes kulturskule spilte.

Nøytralt i livssyn

Elin Furland understreker at pensjonistlaget er nøytralt både når det gjelder livssyn og politikk. Det betyr ikke at politikere ikke kan komme og snakke om tema som opptar pensjonistene. Både ordføreren og leder fra helse- og sosial er blant dem som har gjestet laget.

Nå står nye arrangement på lista. Den 7. mai er det aktivitetsdag med utgangspunkt på småbåthamna på Vik, i slutten av mai er det sommerfest.

0 resultater