I tiden framover kan det igjen arrangeres møter i pensjonistforeningene lokalt og på fylkesnivå.

Åpner opp for fysiske møter

Pensjonistforeningene kan arrangere treff, men smittevernreglene må følges.

I tiden framover kan det igjen arrangeres møter i pensjonistforeningene lokalt og på fylkesnivå. Det besluttet sentralstyret i Pensjonistforbundet 19. august.  

– Vi vet at mange har savnet å kunne møtes, og mener rådene fra myndighetene nå tilsier en kontrollert gjenåpning, sier generalsekretær Harald Olimb Norman. 

Må forholde seg til lokalt smittevern

Arrangementer på offentlige steder forutsetter at det er en ansvarlig arrangør som  helsemyndigheter kan forholde seg til, og som har oversikt over hvem og hvor mange som er til stede.

Vi vet at mange har savnet å kunne møtes, og mener rådene fra myndighetene nå tilsier en kontrollert gjenåpning, sier generalsekretær Harald Olimb Norman. 

I pensjonistforeningene er det naturlig at styret påtar seg denne oppgaven.

Vi forutsetter at arrangementet/møtet er godkjent skriftlig av kommune- /smittevernlegen i den enkelte kommune.

Enmetersregelen gjelder

Reglene nå sier at det kan være opptil 200 personer samlet, forutsatt at det er mulig for deltakerne å holde minst en meter avstand til personer de ikke bor sammen med.

Det må være gode muligheter for å ivareta håndhygienen, med vann og såpe og/eller håndsprit.
På møter i pensjonistforeningene kan det serveres kaffe/ te/ vann, forutsatt at det er faste personer som tar seg av skjenkingen.

Skal det serveres noe å spise, må dette være i innpakkede porsjonspakninger.

Eventuelle foredragsholdere/ kulturinnslag må komme fra egen kommune, for å holde risikoen for smittespredning nede. Foredrag fra sentralt hold i Pensjonistforbundet kan skje digitalt, via Teams.

Sender ut munnbind

– Vi har besluttet å sende en eske med 50 munnbind til alle våre lokalforeninger, til bruk når man eksempelvis skal servere kaffe/ te eller ha andre tilsvarende roller. Vi vil også tilby munnbind til lave priser i vår nettbutikk, som foreningene kan kjøpe og fordele blant medlemmene, sier Norman. 

Han ser nå fram til en mer aktiv, men trygg høst i lokalforeningene landet rundt. 

– Vi vil følge nøye med på utviklingen og de råd som kommer fra helsemyndighetene, slik at vi kan snu oss raskt hvis situasjonen endrer seg. Det forutsetter vi også at våre tillitsvalgte i fylker og lokalsamfunn gjør, slik at vi tar et felles ansvar, sier Norman. 

0 resultater