Julie har spesialisert seg på eksotiske blomster. Hun er selvlært blomsterbutikkinnehaver, og startet Bakklandet Blomster med en solid dose pågangsmot og fryktløshet. (Foto: Siri R. Korsnes)

Med sans for blomster

Julie Bjørk (35) visste ingenting om blomsterfaget før hun startet blomsterbutikk. Nå er hun som et oppslagsverk i sjeldne og eksotiske planter.

Bakklandet Blomster ble til en vakker vårdag ved en fortauskafé på nettopp Bakklandet. Den sjarmerende, pittoreske bydelen i Trondheim, hvor alle kjenner alle, har en sentral plass i Julies hjerte. Denne dagen hadde hun fått vite at det var et lokale ledig her. En plutselig inspirasjon kom til Julie, hvorfor ikke starte blomsterbutikk?

– Jeg har alltid vært veldig glad i blomster. Og Bakklandet manglet en blomsterbutikk. Men jeg kunne jo ingen verdens ting om det, ler Julie. Likevel valgte hun å satse, helhjertet og fryktløst. Julie lot seg ikke stanse av mangel på kunnskap, men har forsket ivrig på området de siste årene. Læringskurven har vært bratt.

Rundt Julie bugner det av blomster, den ene mer eksotiske enn den andre. Den lille butikken i nr. 3 ligger som en av perlene i Bakklandets mest verdifulle trehusbebyggelse. Her har hun valgt å spesialisere seg på sjeldne og eksotiske blomster. Mye har hun lært seg via internett, og lar seg inspirere på Pinterest under emnet weird flowers. Hun følger også mange blomsterelskere på Instagram, og har satset på en nisjebutikk med et noe annet utvalg enn de store kjedene har.

– Jeg har stor respekt for faget, men liker å tenke litt utenfor boksen. Derfor er det bare en fordel å ha annen bakgrunn her på Bakklandet Blomster, sier Julie. Selv har hun designutdannelse, og kundene inviteres til å være med å utforme sin egen bukett. Og du kan abonnere på blomster som du får levert på døra så ofte du vil.

Julie Bjørk synes hun har verdens beste jobb, og det er sjelden noen er sure når de skal kjøpe blomster.

- Jeg møter mange glade mennesker, og forhåpentligvis kan jeg gjøre dagen deres enda bedre, forteller Julie, som har tre ansatte i blomsterbutikken. Når det er morsdag, lokkes det med gratis utkjøring av blomster søndag morgen.

- Både jeg, mannen min, barna våre og foreldrene mine tilbragte formiddagen med å kjøre ut blomster til rørte mødre. Det er noe av det hyggeligste jeg har gjort, så det vil vi gjerne fortsette med, sier Julie.

Hun har fått mange nye venninner i gata siden starten for snart to år siden.

– Her hjelper vi hverandre når det trengs. Alle kjenner alle, og det har blitt mange personlige samtaler etter hvert. Og jeg har fått mange stamkunder som det er hyggelig å slå av en prat med.

0 resultater