Sommer, sommer, sommer.....

Flere steder i landet har det vært hetebølge de siste dagene. Kanskje nyter du varmen, eller synes du det blir i varmeste laget?
Sett deg i skyggen og drikk masse vann, er rådet fra ekspertene. Vann er den beste tørsteslukkeren - og best av alt: du kan drikke så mye du vil! Sett en vannmugge i kjøleskapet, og tilsett gjerne agurkskiver eller skiver av sitron eller lime - så blir det enda mer fristende.

Og mens du sitter der kan du lese ukens nyhetsbrev fra Pensjonistforbundet - her er det litt av hvert som har skjedd den siste uken!

Vi vant fram:
Samordningsfellen opp i Stortinget!

Etter at Pensjonistforbundet torsdag denne uken presenterte samordningsfellen for Arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget, dro komitemedlem Per Olaf Lundteigen (SP) rett til Stortingssalen, hvor han fremmet forslag om å rette opp i denne uretten.

Det betyr at Stortinget skal behandle saken over sommeren - og vi har kommet et stort skritt videre i vårt arbeid med å få endret et urimelig regelverk, som innebærer at offentlig ansatte får lavere og lavere offentlig tjenestepensjon desto lenger de står i arbeid etter 67 år.

Her kan du lese mer om dette.

Store forskjeller på fripoliser

Det er oppsiktsvekkende store forskjeller melom livselskapene som forvalter kundenenes private tjenestepensjoner, viser fripoliseregnskapet for 2019.

Milliarder av kroner vil aldri bli utbetalt og pensjonister med fripoliser taper kjøpekraft år etter år. Vi mener at kundenes penger må utbetales til kundene

Her kan du lese saken.

Ny undersøkelse om eldre og teknologi:
- Vi vil bli tatt med på råd

Denne uken lanserte vi en ny rapport om eldre og velferdsteknologi, basert på en undersøkelse vi har samarbeidet med Huseierne om. Her kom det fram at eldre vil bli tatt med på råd når teknologien utvikles – og vi ønsker oss forståelige og enkle bruksanvisninger.

Det bør absolutt være mulig å gjennomføre, mener både Huseierne og Pensjonistforbundet. Hvis du ikke fikk med deg lanseringsseminaret, kan du se det her.

Her kan du lese mer om rapporten.