Slik ser det berømte koronaviruset ut. Foto: Folkehelseinstituttet.

Fortsatt redusert aktivitet i Pensjonistforbundet
på grunn av koronaviruset

– Vi ønsker ikke å utsette våre medlemmer for økt risiko, sier generalsekretær Harald Olimb Norman.

Pensjonistforbundet har besluttet å fortsette med redusert aktivitet inntil videre for å hindre spredning av koronaviruset.

Helsemyndighetene har informert om at eldre og syke er den mest utsatte gruppen når det gjelder det nye koronaviruset. Pensjonistforbundet har avlyst møter og kurs inntil videre.

Dette gjør vi for å hindre smittespredning og utbredelse av koronaviruset. Vi anbefaler fortsatt alle fylkes- og lokalforeninger å avlyse/ utsette medlems- og årsmøter i forbundets regi inntil situasjonen blir mer avklart.

Hvis man likevel ønsker å avholde møter, anbefaler vi sterkt at man rådfører seg med kommuneoverlegen, i tillegg til å følge med på Folkehelseinstituttets hjemmesider.

Folkehelseinstituttets råd for å forebygge smitte av koronaviruset er de samme som for andre infeksjonssykdommer:
•    god håndhygiene
•    unngå unødvendig samvær med personer med symptomer på luftveissykdom.
•    avstå fra klemming og håndhilsning
•    host og nys i papirtørrkler eller albuekroken

FHI anbefaler at det ved arrangementer som samler mange mennesker gjøres grundig risikovurdering og planlegging for å begrense smitterisiko. Les mer om disse anbefalingene her.

Den enkelte må selv ta et ansvar for å holde seg hjemme dersom man har luftveisinfeksjon. Koronavirusets symptomer ligner på forkjølelse og influensa. Dersom du tror du er smittet, ring fastlegen din. Hvis du ikke får tak i fastlegen, ring legevakt på 116117.

På Folkehelseinstituttets hjemmeside finner du du råd og informasjon om koronaviruset.