Slik får du «slippen» tilbake

I forbindelse med revidert nasjonalbudsjett kom endelig svaret på hvordan pensjonister kan få «slippen» i postkassen fra 1. juli, som Stortinget har vedtatt.

I forbindelse med revidert nasjonalbudsjett kom endelig svaret på hvordan pensjonister kan få «slippen» i postkassen fra 1. juli, som Stortinget har vedtatt. Regjeringen legger opp til at de som ønsker utbetalingsmeldingen fra Nav i posten må reservere seg mot digital post på hos Difi.

Dette er en sak vi i Pensjonistforbundet virkelig har jobbet med. Det er godt å se at demokratiet virker. Etter flere runder fikk vi flertall i Stortinget. Vi har ventet på hvordan dette skulle organiseres. Løsningen regjeringen har valgt er god, men har også et stort minus. Den innebærer at de som vil ha «slippen» på papir ikke kan motta noen brev digitalt fra myndighetene. Dette burde vært diskutert med landets største organisasjon for pensjonister.

Pensjonister som vil ha «slippen» i posten må reservere seg mot digital kommunikasjon ved å ringe 800 30 300, eller gjøre det på nettsiden www.norge.no, velg «digital borger» og reservasjon i nedtrekksmenyen. Legg inn fødsels- og personnummer og du har reservert deg mot digital kommunikasjon

Det var i desember 2016 at Nav sluttet å sende ut utbetalingsmeldingen, til store protester fra alderspensjonister og uføretrygdede. Vi i Pensjonistforbundet samlet inn 32 000 underskrifter for å få «slippen» tilbake. Og like før jul i fjor vedtok Stortinget at «slippen» skulle tilbake fra 1. juli. Det var Ap, SV, Sp, KrF, Rødt og MdG som sikret flertall for forslaget, mot FrP, Høyre og Venstres stemmer.

Denne saken viser viktigheten av at pensjonister er organiserte. Vi står foran flere tunge politiske saker fremover, der forhandlingsrett for pensjon er den viktigste

0 resultater