Tone Bye

Velferd og teknologi er sant

Tone Bye fra Pensjonistforbundet holdt et glimrende foredrag om velferdsteknologi på Eldresenteret i Rindal den 9. april. De 40 tilhørerne fikk innføring i mulighetene som ligger i teknologien. Her er det om å gjøre å ta i bruk alle mulige duppedingser for å klare seg selv lengst mulig i eget hjem.

Forsamlingen var interessert i emnet.

Trygghetsskapende teknologi som komfyrvakt, fallsensor, GPS og trygghetsalarm ble introdusert. Mestringsteknologi kan være pilledispensere eller logopedhjelp via nettet. For ikke å snakke om velværeteknologi. Vi kjenner alle automatiske gressklippere og støvsugere. Men har vi tenkt på elektrisk sykkel som fin-fin trening for balansen? Og ingen er for gammel til å lære seg å bruke smarttelefon eller nettbrett. Her er det bare å stålsette seg og sette i gang!

• Dette var virkelig tankevekkende, var noen av kommentarene etter foredraget.