Sommertur 2016

Sommertur 16. august til  Kvæfjord og Trondenes
 

 16. august starta vi opp fra Lamarktunet og bussstasjonen og tok 9.30 ferga over til Revsnes.  36 møtte til turen. 

Første stopp var Hemmestad brygge i Kvæfjord, der vi fikk omvisning på det gamle handelsstedet. Dette er nær forhistorie og mangt å kjenne igjen for oss som var litt opp i årene. Der var også første kaffeservering.

Så gikk turen om Borkenes og yttersida på Kvæfjord, med stopp på utsiktsplassen på Nupen i flott  seinsommervær. Videre til Trondenes, der vi fikk omvisning på Trondenes historiske senter  og vi var også innom Trondenes gamle kirke. På kafeen i det historiske senter var det kaffe og vafler.

Tore Hund og Asbjørn Selsbane blei omtalt i den eldre delen av trondeneshistoria.  Vi fikk også med oss den dystre historia fra krigstida, der Trondenes var et viktig tysk festningsområde, og der var store grupper krigsfanger på tvangsarbeid.

Vi kjørte langs det vakre Tjeldsundet på tilbaketuren. 

På Sandtorgholmen brygge kjøpte vi middag og kaffe.  Det blei servert kjøttkaker og stekt fisk.

Vi var tilbake på Sortland like over kl. 18.00.

Pensjonistforeninga betalt buss og fergebilletter. Hver enkelt passasjer betalte for sine museum-billetter og for maten tilsammen 460 kr.

Dette var en enkel tur , også for de som ikke var  så gode til bens.  Det var ikke langt å gå til og fra bussen.  Flere hadde gåstoler med, og det fungerte fint.

Vi har fått gode tilbakemeldinger. Og været var på vår side denne gangen.

Takk til Boreal og en utmerket sjåfør.

 

Asbjørn Høgden

reiseleder.

Referatet er noe forkortet i forhold til det opprinnelige.

0 resultater